تکنولوژی واقعیت افزوده ترجمه شده کلمه Augmented Reality است. AR یک نسخه پیشرفته از دنیای فیزیکی واقعی است که از طریق استفاده از عناصر بصری دیجیتال، صدا، یا سایر محرک‌های حسی به دست می‌آید و از طریق فناوری ارائه می‌شود. در میان افزایش جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، یکی از اهداف اصلی واقعیت افزوده برجسته کردن ویژگی‌های خاص دنیای فیزیکی، افزایش درک آن ویژگی‌ها، و به دست آوردن بینش هوشمند و در دسترس است که می‌تواند در برنامه‌های کاربردی دنیای واقعی اعمال شود. چنین داده‌های بزرگی می‌تواند به اطلاع‌رسانی در تصمیم‌گیری شرکت‌ها و به دست آوردن بینشی در مورد علایق مصرف‌کننده ها، و نیز راه حلی برای جذب بیشتر آنها کمک کند.

واقعیت افزوده (AR) شامل قرار دادن اطلاعات بصری، شنیداری یا حسی دلخواه در دنیای واقعی است تا تجربه فرد را افزایش دهد. کسب و کارها و شرکت ها می توانند از واقعیت افزوده برای تبلیغ محصولات یا خدمات، راه اندازی کمپین های بازاریابی جدید و جمع آوری داده های منحصر به فرد کاربر استفاده کنند. برخلاف واقعیت مجازی که محیط سایبری خود را ایجاد می‌کند، واقعیت افزوده به دنیای موجود می‌افزاید.

واقعیت افزوده در حوزه های مختلف کاربرد فراوانی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

1. سلامت و پزشکی و بیمارستان ها

2. صنعت بازی سازی و سرگرمی

3. کسب و کارهای محصول محور مانند فروشگاه های مبلمان، فرش، پوشاک، لوازم و اکسسوری و ..

4. صنعت معماری و ساختمان

5. هتل ها و اماکن گردشگری

6. کارخانجات و صنایع

7. اپ های موبایلی کاربردی و گجت ها و … جهت توضیحات بیشتر روی اشیاء

CHR-LAnda-Cover

کاربردهای واقعیت افزوده بسیار گسترده است به گونه ای که در موضوعات یاد شده می تواند به مخاطب کمک کند تا درک بهتری نسبت به آن محیط و یا اجزای درون آن داشته باشد.

به عنوان مثال شخصی که نیازمند خرید مبلمان یا اکسسوری برای خانه ی خود هست، می تواند به کمک AR محصول مورد نظر را در محیط خانه قرار دهد و از لحاظ ظاهری، طیف هارمونی و زیبایی آن را با دیگر المان های محیط تطبیق دهد. به این ترتیب می تواند در طراحی دلخواه خانه خود و انتخاب محصول جهت خریداری راحت تر تصمیم بگیرد و اقدام نماید.

فرض کنید شما یک فروشگاه مبلمان و لوازم خانه دارید.  اگر بتوانید در فضای خانه مشتری محصول خود را به نمایش بگذارید و مثلا یک جلومبلی را با انواع مدل و رنگ بندی در اختیار مشتری قرار دهید هم می توانید در انتخاب محصول به مشتری خود کمک نمایید و هم در فروش خود قدم موثری بردارید و مشتری را ترغیب به خرید نمایید. همچنین می توان قابلیت های دیگری از جمله تگ گذاری و اندازه گذاری را نیز به آن اضافه نمود. این یعنی یک ارائه جذاب و تمام عیار در پرزنت و ارائه محصول. حال محصول می تواند مبلمان و لوازم منزل باشد یا حتی اکسسوری و پوشاک و … بعنوان مثالی دیگر فروشگاه های فرش فروشی با استفاده از AR می توانند تجربه جذابی را برای مشتریان خود رقم بزنند

واقعیت افزوده دستگیره کابینت و یراق آلات آشپزخانه

برای تولید کنندگان یراق آلات کابینت و آشپزخانه، واقعیت افزوده می تواند بسیار کاربردی و مفید واقع شود. در این حوزه، توسط AR هم می توان طیف وسیعی از تنوع مدل و رنگ یراق آلات را بنمایش درآورد و هم می توان به خریدار در انتخاب یراق مناسب آشپزخانه خود کمک شایانی نمود.

با واقعیت افزوده می توان انواع دستگیره های کابینت و کمد، لولاها، ریل ها، شیر آلات و سینک ظرفشویی، جک های کابینتی، قفسه های سوپرمارکتی و مکانیزم حرکتی آنها را در معرض نمایش گذاشت.

برای مشاهده نمونه های واقعیت افزوده یراق آلات آشپزخانه روی تصویر کلیک نمایید

اگر شما یک تولید کننده قطعات صنعتی مثلا خودرویی باشید می توانید قابلیت های تولیدی و محصولات خود را به شکل سه بعدی در وبسایت خود به نمایش بگذارید و در کنفرانس ها و بازاریابی های خود نمونه واقعیت افزوده آن محصول را به نمایش بگذارید.

اگر شما یک پزشک متخصص باشید  و بخواهید روی پروژه های علمی خود توضیحات جامع و تعاملی با مخاطبین خود داشته باشید می توانید از AR کمک بگیرید و عضو یا اعضای داخلی بدن را با مدلسازی سه بعدی و استفاده از واقعیت افزوده کاملا تشریح نمایید.

در مثالی دیگر در یک محیط واقعی می توان با AR اطلاعات و المان های مختلفی به محیط افزود تا مخاطب از آن محیط اطلاعات جامع تری کسب نماید. مثل توضیحات در مورد یک محل یا قرار دادن تابلو های راهنما در هتل ها و اماکن گردشگری و …

از طرفی واقعیت افزوده به دلیل تعاملی که برای مخاطب ایجاد می نماید می تواند بسیار جذاب و چشمگیر باشد و او را به خرید و استفاده از محصول یا خدمت شما ترغیب نماید.

ولقعیت افزوده  AR در موضوعات دیگری مثل دکوراسیون داخلی و دکوراسیون فضاهای خارجی نیز می تواند کاربرد زیادی داشته باشد. مثلا برای فضای خارجی و محوطه یک خانه نمونه هایی از یک تیر برق فانوسی و یا حتی یک درخت رو می توانید مشاهده نمایید. همچنین در دکوراسیون داخلی هم میتوان انواع اکسسوری رو میزی یا دیواری یا حتی فرش و پرده و … را به مخاطب پیشنهاد داد. یکی از موارد مهمی که میتوان در دکوراسیون داخلی از آن استفاده نمود، ارائه کابینت طراحی شده برای مخاطب و مشتری به صورت واقعیت افزوده است. به این صورت که می توان بجای اینکه صرفا چند رندر از کابینت طراحی شده را به مشتری مشتری نشان دهید، مدل سه بعدی آن را به صورت AR با آپشن هایی نظیر تغییر رنگ یا مدل درب ها در اختیار ایشان قرار دهید تا آنها بتوانند در محیط واقعی خانه ی خود آن را به نمایش در آورند و سپس اقدام به سفارش نمایند. نمونه ی این کار به زودی در همین صفحه قرار خواهد گرفت …

همانطور که در بالاتر اشاره شد واقعیت افزوده AR و واقعیت مجازی VR دو مبحث جدا هستند و تفاوت های زیادی باهم دارند، اما از آنجا که تکنولوژی روز به روز در حال رشد و پیشرفت است در بسیاری از جاها این دو با هم گره خورده اند و تلفیق شده اند. در مثالی ساده می توانیم تور مجازی یک فروشگاه را در نظر بگیرید که در درون این تور محصولات فروشگاه و توضیحات آنها نمایش داده می شود. یکی از مواردی که در داخل تور می توان از آن بهره برد نمایش محصول به صورت سه بعدی و لینک دادن به صفحات اینترنتی هست. با این قابلیت ما می توانیم محصول سه بعدی را هم در داخل  فضای تور مشاهده کنیم و هم AR آن را از همانجا لینک داده و در فضای واقعی مشاهده کنیم. به این ترتیب جذابیتی دوچندان برای مخاطب ایجاد نموده ایم. در صورتیکه می خواهید از تورهای مجازی و خدماتی که ترمین آرت می تواند در این رابطه ارائه دهد به این صفحه مراجعه نمایید:

برای مشاوره و اطلاع از تعرفه ها همین حالا تماس بگیرید
به بالای صفحه بردن